Cargo (2009)

Betyget blir 4 av 10 (genomsnitt av de som sett filmen)

Davids betyg 5 av 10

Johans betyg 3 av 10

Skådespelare: Anna-Katharina Schwabroh, Martin Rapold, Regula Grauwiller, Yangzom Brauen, Pieere Semmler, etc

Handling: Ett par hundra år in i framtiden härjar epidemier och diverse farsoter, tillika miljöförstöring, på en svårt sargad planet - Jorden. Människan har förlorat hoppet om att återställa ekosystemet och en sakta men säker evakering sker till andra solsystem, bl a till en som hyser en beboelig planet kallad Rhea. En skara rymdfarare som fraktar byggnadsmaterial och som alla drömmer om att få "vinna" en resa till Rhea, misstänker att lasten i själva verket består av hemligstämplade och riskabla biologiska prover av någon form...

David: Detta var en skräll, per definition. Jag hade inga som helst förväntningar på denna tyskproducerade Sci-Fi. Det märks emellertid att det inte sprarats in på budgeten. Jag blev faktiskt förvånad och tillika imponerad över hur de lyckats hitta så passande miljöer som ska föreställa insidan på ett skepp i rymden. Det är lite "Alien" över filmen ändå. Nostalgikänslan över dessa kalla, sterila och tysta korridorer är uppenbar.

Men även om det är snyggt och stilrent så vill jag inte hävda att någon originalitet genomsyrar filmen direkt. Även dessa konversationer, samtliga på tyska givetvis, blir lite för mycket ibland. Personer av tyskt ursprung hurrar säkert till denna produktion och överlag gör ju Tyskland betydligt seriösare produktioner än Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar