Captain America:The First Avenger (2011)

Betyget blir 4 av 10 (Genomsnitt av de som sett filmen)

Erics betyg 3 av 10

Johans betyg 3 av 10

Anders betyg 5 av 10

Davids betyg 5 av 10

Skådespelare: Chris Evans, Hugo Eaving, och Samuel L.Jackson

Handling: Steve Rogers högsta dröm är att ta värvning i den amerikanska armén och delta i de allierades krig mot Nazi-Tyskland. Han är dock alldeles för klen och underkänns gång på gång. Han får möjligheten att nå sin dröm när en läkare headhuntar honom till ett hemligt projekt. Projketet förvandlar honom till en hyperstark superhjälte och Steve Rogers får namnet Captain america.

Anders: Ännu en film som satsar på superhjälte temat. Vissa av dessa filmer håller måttet ex: Iron Man( 2008) och Thor (2011), men den här höll verkligen inte. Filmen är alldeles för dåligt rakt igenom. Science fiction inslagen känns ibland relativt realistiska när man har olika sätt att få storyn att bli trovärdig, exempelvis genom att läkaren som kommer på medlet för att bli superhjälten dör. I det store hela känns filmen alldeles för orealistisk stereotyp och med halvdant skådespeleri. Det hela är en enda lång intetsägande "Prequel" till kommande Anvengers (2012) filmen, och den klart sämsta hittills. Låt oss nu hoppas att Avengers är betydligt bättre än detta för annars blir det katastrof! Den här filmen hade gott kunnat vara ogjord.

3D filmatiseringen är tyvärr här återigen ett sätt att trissa upp värdet på filmen och biljettpriset för den här filmen. Det tillför inte speciellt mycket i 3D. Att filmen trots allt inte får ett totalt fiasko betyg beror på den lilla underhållning som ändå finns. Om ni vill se denna film på bio kan ni med gott samvete spara in pengarna och skippa 3D formatet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar