Gantz (2011)

Betyget blir 4 av 10 (enligt mig)

Skådespelare: Kazunari Ninomiya, Ken'ichi Matsuyama

Handling: Människor blir slumpvals utvalda om de dör i den riktiga världen. De utvalda hamnar i en form av parallell värld där de får uppdrag att utföra döda utomjordingar som invaderar jorden. För att komma ur denna värld behöver varje individ nå 100 poäng. Poäng får de varje gång som ett uppdrag slutförts vilka de är bestämmer Gantz.

Johan: Synd att film från Asien är lite speciell åt det negativa hållet för det mesta. Handlingen och hur den röda tråden följs i en film är inte alltid deras specialitet. Det blir dessutom ofta väldigt långa uttdragna filmer med en speltid på över 2 timmar. Jag är övertygad om att de kunnat kapa en hel del minuter utan problem i de flesta filmer.

Med en rappare dialog och en kortare film hade detta kunnat bli riktigt bra uppemot en 6:a åtminstone. Nu fastnar tyvärr filmen på en nivå som inte ens når godkänt. Detta trots otroligt läckra effekter och en intressant handling som är hämtad från serietidningarna vilka jag tror kallas "Gantz" En film som i västerländsk tappning säkert hade liknat Men in Black mer men utan dess komik. Dock hade den i det format ändå blivit betydligt bättre än denna upplaga är jag rätt säker på....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar