Oceans (2010)


Betyget blir 8 av 10 (enligt mig)

Skådespelare: (Djuren i våra hav...!)

Handling: Ett fransk team av experter har anlitas av Disney nature för att fånga det bästa och mest spännande av våra fem hav runt jorden. Vi få se allt från hajar, valar, delfiner, fiskar allt du kan tänka dig i en salig blandning.

Johan: Samma team som gav oss föregångaren Earth för några år sedan ger oss nu nästa naturfilm från Disney. Vilken makalös film detta var är nästan mållös. Filmen Earth såg jag för några dagar sen och den var fantastisk den med. Dock är denna film betydligt mer påkostad och det syns precis överallt vilka foton, vilka kameror allt är så fantastiskt snyggt och fascinerande på samma gång. Du kommer garanterat få gåshud under vissa stunder under filmen.

Det klart skönaste är dock att du slipper en berättarröst konstant pratande i bakgrunden. I de mesta scenerna får du bara sitta och njuta på de vackra varelserna som haven döljer och drömma dig bort. Det är ganska unik för att vara en naturfilm dock vill jag påstå att det fungerar alldeles utmärkt i detta fallet.

Det ända jag egentligen kan klaga på är att filmen är på franska och jag hade ingen text till filmen vlket är mitt eget fel. Dessutom hade jag velat ha lite mer känsloladdade scener med kärlek och omtanke djuren emellan. Visst det fanns även sådana små scener men för att få fullpott hade det behövs ännu mer av detta. Nu blir det mest hela tiden ett koncept. Där jag får känslan att producenterna hela tiden tänker ju fler djur på bilden desto maffigare och således bättre. Ibland är det även en vits att fånga de speciella ögonblicken där närvaron, kärleken och känslan infinner sig. Då behövs det inte 100-tals delfiner i jakt på mat eller en hel grupp valar samlade sida vid sida. Det handlar om att fånga ögonblicket där det verkligen händer något unikt!

Till slut vill jag bara säga se denna film! Det är i alla kategorier den absolut bästa och snyggaste samt fascinerande naturfilm jag har sett i mitt liv!  En riktig keeper vill jag lova er....

1 kommentar:

  1. Det heter ENDA. Inte ända. Ända är en stjärt.

    SvaraRadera