Narnia - Kung Caspian och skeppet gryningen

Originaltitel: Narnia the voyage of the dawn treader
Betyget blir 4 av 10 (enligt mig)

Skådespelare: Ben barnes, Skandar Keynes, Georgie Henley

Handling: Det råder nu fred i landet Narnia men kung Caspian vill hitta de sju försvunna tempelriddarna. Detta leder han och hans expedition till öar långt ute i havet som döljer mycket onda ting.

Johan: Tyvärr blir bara filmerna om Narnia sämre och sämre. Jag hoppas detta blir den sista för det går bara neråt för denna filmserie. Det är en väldigt svag fyra denna filmen får och det är mest för det snygga arbetet runt själva handlngen i fråga om kulisser miljöer osv.

Det säger sig självt att är det fred i riket hur ska det då gå att göra ytterliggare en film. Tydligen kan man då hitta på ett så kallat sidoäventyr och försöka bygga en film runt detta. Då blir det tyvärr ett arbete som faller pladask på magen. Har du sett de tidigare filmerna om Narnia räcker det ftersom denna tillför ingenting nytt förutom en jobbig gnällig engelsk kusin till huvudrollsinnehavarana i filmen.

3D effekterna är dessutom obetydliga precis som i många filmer nuförtiden. Min egen tolkning är att filmbolagen försöker täna extra pengar på att göra de flesta filmer i 3D nuförtiden. Sedan att det knappt är några effekter i de flesta filmerna. Det får vi besökare sedan ta smällen för, lättlurade som vi är :(

1 kommentar:

  1. "Det säger sig självt att är det fred i riket hur ska det då gå att göra ytterliggare en film. Tydligen kan man då hitta på ett så kallat sidoäventyr och försöka bygga en film runt detta."

    Du kanske inte vet om det vilket förklarar varför du skriver som du gör: Narniafilmerna är baserade på en bokserie. Om de tänker göra filmerna i korrekt ordning (vilket de i och för sig redan misslyckats med, med tanke på att första filmen är den tredje boken) kommer nästa att utspela sig sextio år efter The Dawn Treader vilket betyder att det kommit mer problem till Narnia. Just saying.

    SvaraRadera