True Grit (2010)

Betyget blir 4 av 10 (genomsnitt av de som sett filmen)

Anders betyg 3 av 10

Davids betyg 4 av 10

Freddans betyg 5 av 10

Skådespelare: Jeff Bridges, Hailee Steinfeld, Matt Damon, Josh Brolin, Barry Pepper, etc

Handling: En 14-årig flicka under Vilda Västern vars far mördats av en hantlangare bestämmer sig för att rättvisa ska skipas till varje pris. Hon anlitar den bäste scheriffen av dem alla, en som har "true grit", och utfäster en belöning på 50 dollar om han lyckas ställa den ansvarige inför rätta. Problemet är bara att en Texas Ranger och tillika konkurrent också vill ställa samme man till svars för ett helt annat brott.

Anders: Filmen håller inte måttet - med de skådespelarna var förväntningarna på topp. Manuset är för dåligt och man får känslan av att man tittar på en b-film. Det postiviva med filmen är dock att man försöker återuppliva en schanger som varit lite på utdöende och att det finns någon form av underhållningsvärde i filmen. Så dålig att man vill springa ut från bion är den inte men inte heller långt därifrån.

Det verkar finnas en trend att bra skådespelare ställer upp i b-filmsbetonade filmer (se t.ex Angelina Jolie och Johnny Depp i "The Tourist") för att höja marknadsvärdet på filmen, men har de då tänkt på att de sänker sitt eget marknadsvärde?

1 kommentar: