The Expendables 2 (2012)


Betyget blir: 6 av 10 (genomsnitt av de som sett filmen)

Robins betyg: 6 av 10

Erics betyg: 7 av 10

Davids betyg: 6 av 10
  
Johans betyg: 5 av 10

Skådespelare: Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Chuck Norris, Jean-Claude Van Damme, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, etc

Handling: Barney Ross och hans gäng av farliga soldater plockar återigen upp sina vapen för att bekämpa ondska och stoppa den till varje pris.

Robin: Ahh, den här filmen har jag varit sugen på under en lång tid. Jag tyckte inte "The Expendables" var en ”höjdare”. Den var snarare bara en lite åldrad gubbes idé om att samla alla sina actionkompisar för att göra en sista stor actionrulle som folk förhoppningsvis kommer att minnas. Det lär jag göra också. Första, samt andra, filmen är inte dåliga men på samma sätt inte heller bra. Handlingen är mycket vek och inte speciell på något sätt, men trodde någon att den verkligen skulle vara det? Gick man in i biosalongen och hoppades på en bra handling annat än renodlad action så har den eller de personerna antagligen tagit mycket fel.

Filmen börjar med otroligt mycket action. Det tog inte många minuter innan det sköts hejvilt, saker sprängdes och människor föll till marken, men jag var dock glad. Jag brydde mig verkligen inte om handlingen ur något större perspektiv, utan jag ville verkligen bara se alla dessa gamla actionskådisar göra vad de gör bäst. Skjuta, slå, sparka, samt dra dåliga (men ändå ganska roliga) skämt. Filmen är inte mycket mer än så och jag tycker folk har fel om de tror något annat.

Listan är ganska lång på vilka som är med i filmen, och det är inget jag tänker rabbla upp och gå igenom fullt ut här, men jag tycker att varje person i filmen gör precis vad de förväntas göra, action. Vissa karaktärer stod ut lite mer än andra, som t ex Jean-Claude Van Damme, som jag tyckte gjorde ett bra jobb som skurk i den här filmen. Igen, inget överdrivet speciellt med ”dagens standard mätt” men den lyckas verkligen med allting som jag ville ha det. En annan favorit för mig var också Arnold Schwarzenegger. Han fick inte göra överdrivet mycket, men att säga kanske hans mest kända fras, ”I’m Back”, och bolla den fram och tillbaka med Bruce Willis ”Yippee Ki Yay, Motherfucker!”, var väldigt kul och väckte många nostalgiska minnen till liv, vilket också är poängen med filmen.

Det är en film för folk som gillar action samt dessa skådisars enskilda actionfilmer. Om inte det faller dig in i smaken, utan du förväntar dig en film med "seriös" handling, så har du inte mycket att hämta här, är jag rädd. För vad det är värt och med den inställning jag gick in med när jag satte mig ner i biostolen så är jag helt nöjd. Inget mästerverk men helt klart sevärd!

1 kommentar: