Hobbit: En oväntad resa (2012)

Originaltitel: The Hobbit: An Unexpected Journey
Betyget blir: 7 av 10 (genomsnitt av de som sett filmen)

Anders betyg: 5 av 10

Davids betyg: 8 av 10

Johans betyg: 7,5 av 10

Skådespelare: Ian McKellen, Martin Freeman, Richard Armitage, etc

Handling: Hobbitten Bilbo Baggins reser tillsammans med dvärgarna till "Ensamma Berget" för att återta en  skatt som stulits av draken Smaug.

Anders: Utspelas ungefär 60 år innan "Sagan om ringen" trilogin och allas favorit Gandalf är den som utmärker sig mest. Även Frodo finns med i en scen och Gollum väcker en nostalgisk känsla till liv. I huvudsak är det dock nya karaktärer och det gör att filmen aldrig lyfter till samma nivå som "Sagan om ringen" trilogin. Men spänningen finns där, secenerna är läckra och 3D-formatet, med den imponerande "high frame rate" (48 bilder per sekund istället för 24 normala), är en mäktig upplevelse och fyller sin funktion.

Man blir dock aldrig så fängslad som i "Sagan om ringen" trilogin, utan konceptet känns faktiskt något uttjatat och skådespelarnas rollprestationer är långt ifrån på samma nivå som föregående nämnd trilogi. En OK film men långt ifrån någon storfilm. Slutligen, detta är alltså första filmen i en trilogi som förväntas bli en "Block Buster", men frågan är om den verkligen kan slå tidigare rekord från ovannämnda trilogi.

1 kommentar:

  1. Ta inte det här fel men tycker verkligen det här är en kort och fattig recension för en sådan stor film.

    SvaraRadera