Django Unchained (2012)



Betyget blir 7 av 10 (enligt mig)

Skådespelare: Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio, Kerry Washington, Samuel L Jackson mfl.

Handling: Slaven Django räddas ur sin fångenskap av prisjägaren Dr.King Schultz. Han är i sin tur i behov av Django för att kunna identifiera några efterlysta bröder. Django och King visar sig bli ett bra team tillsammans och ger sig ut för att rädda Djangos fru som är slav hos en rik plantageägare.

Eric: Filmen är 2 h och 45 min - men låt dig inte avskräckas! Det här är en bra film gjord av Quentin Tarantino. Mycket sevärd men som dock inte kommer upp till samma nivå som Quentins tidigare film Inglorious Bastards. Även den filmen var extremt lång men längden fyller ju också här ett syfte. Karaktärerna får mycket tid, dialogerna och scenerierna likaså. Det är långsamt stundtals men vad gör det när karaktärerna får mer tid att uttrycka sig på. DiCAprio överraskar mig mest och är väldigt bra här. Cristoph Waltz slog ju igenom stort som Hans Landa i Inglorious Bastards och han håller ju alltid Oscarsklass. Jamie Foxx är bra huvudperson och så har vi en liten inflikad Samuel L.Jackson som en liten sidekick på ett hörn. Succén är given.

Att inte filmen lyckas ännu bättre och får ännu högre betyg beror på att den är lite tunn och egentligen bara är en simpel hämndhistoria. Handlingen är rak och du känner lite för mycket igen dig på slutet när lugnet hastigt byts ut mot blodbad som så många gånger tidigare i Tarantinos filmer. Takarna går på slutet obönhörligen till hans tidiga alster From Dusk till Dawn (1996)

Gillar man Tarantino måste man se den här. Men alla bör egentligen ta tillfället att se den Nu!  Den har också börjat mycket bra på bio och givetvis gått in direkt som etta på Biotoppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar